USA presidendi avaldus seoses sõiduga Kiievisse

USA president Joe Biden tegi avalduse seoses sõiduga Kiievisse. Biden saabus meedia andmetel Kiievisse rongiga Poolast.

Järgneb president Bideni avaldus:

Sel ajal, kui maailm valmistub tähistama Venemaa jõhkra sissetungi esimest aastapäeva, olen täna Kiievis, et kohtuda president Zelenskiga ning kinnitada meie kindlat ja vankumatut pühendumust Ukraina demokraatiale, suveräänsusele ja territoriaalsele terviklikkusele.

Kui Putin ligi aasta tagasi oma sissetungi käivitas, arvas ta, et Ukraina on nõrk ja Lääs on lõhestunud. Ta arvas, et suudab meid üle elada. Kuid ta eksis rängalt.

Täna Kiievis kohtun president Zelenski ja tema meeskonnaga, et arutada meie toetust Ukrainale. Teatan järjekordsest kriitilise varustuse, sealhulgas suurtükiväe laskemoona, soomustõrjesüsteemide ja õhuseireradarite tarnimisest, et aidata kaitsta Ukraina rahvast õhupommitamise eest. Ja ma jagan seda hiljem sel nädalal, teatame täiendavatest sanktsioonidest eliidi ja ettevõtete vastu, kes üritavad Venemaa sõjamasinast kõrvale hiilida või seda täita. Viimase aasta jooksul on USA loonud Atlandi ookeanist Vaikse ookeanini ulatuvate riikide koalitsiooni, et aidata Ukrainat kaitsta enneolematu sõjalise, majandusliku ja humanitaarabiga – ja see toetus jääb kestma.

Samuti ootan huviga reisi Poolasse, et kohtuda president Duda ja meie idapoolsete liitlaste juhtidega ning esitada märkused selle kohta, kuidas Ameerika Ühendriigid jätkavad maailma koondamist, et toetada Ukraina rahvast ning ÜRO põhikirjas sätestatud inimõiguste ja väärikuse põhiväärtusi, mis ühendavad meid kogu maailmas.

Kommentaarid
(Külastatud 777 korda, 1 külastust täna)