Soome valitsusasutustel heisatakse Ukraina lipud 24. veebruaril

Reedel, 24. veebruaril saab täpselt aasta ajast, mil Venemaa alustas ulatuslikku agressioonisõda Ukraina vastu. Soome mõistab Venemaa ebaseadusliku agressioonisõja teravalt hukka. Valitsus näitab oma toetust Ukrainale Soome ja Ukraina lippude heiskamisega 24. veebruaril.

Soome riigilipp lehvib valitsushoone ja Merikasarmi peamistes lipumastides. Senati väljakul valitsushoone ees ja Merikasarmi väljaku lipuridades heisatakse Ukraina lipud. Soome ja Ukraina lippe kasutatakse ka teistel valitsushoonetel. Valitsushoone ja Senati väljaku lipud on heisatud kella 20-ni, mil üritus Senati väljakul lõpeb. Senati väljaku lipuheiskamises osaleb ka Helsingi ülikooli peahoone.

Lippude heiskamisega saavad liituda kõik soovijad. Võite kasutada kas Soome või Ukraina lippu või mõlemat. Teise riigi lipu vastu on tavaks näidata samasugust austust kui Soome lipu vastu, mistõttu soovitab siseministeerium lipu heiskamisel järgida samu põhimõtteid, mis Soome lipu puhul. Lipp heisatakse hommikul kell 8 ja langetatakse päikeseloojangul.

Soome ja Ukraina lipu heiskamisel kõrvuti asetsevates veergudes asetatakse Soome lipp heraldiliselt kõige väärtuslikumale kohale, st vaatajast vasakule.

Kommentaarid
(Külastatud 150 korda, 1 külastust täna)