Soome saadab Türki ja Süüriasse maavärina piirkonda 1 miljoni eest abi

Soome saadab Rahvusvahelise Punase Risti ja Punase Poolkuu Seltside Föderatsiooni kaudu Türki ja Süüriasse ühe miljoni euro väärtuses humanitaarabi. Toetusega antakse muuhulgas toitu, peavarju ning meditsiini- ja traumatoetust mõlemas riigis kodu kaotanutele.

Esmaspäeval, 6. veebruaril Türgi lõunaosas toimunud laastavale maavärinale järgnenud päästetööd on alanud kiiresti. Türgis ja Süürias on maavärinate tagajärjel hukkunud üle 5000 ja viga saanud üle 20 000 inimese.

„Inimhäda piirkonnas on tohutu ja seda suurendab ka hirm järeltõugete ees. Soome soovib kiiresti aidata katastroofis kannatanuid. Punase Risti ja Punase Poolkuu liikumise operaatorid Türgis ja Süürias on juba kohal, et aidata inimesi näiteks toiduabi ja hädamajutusega ning Soome toetab nende tööd,“ ütles arengukoostöö- ja väliskaubandusminister Ville Skinnari.

Soome abi toimetab kohale Rahvusvaheline Punase Risti ja Punase Poolkuu liit IFRC, kes on teatanud 70,6 miljoni euro suurusest hädaabipalvest Türgi ja Süüria maavärinates kannatanute abistamiseks. Kogutava toetusega pakub IFRC muu hulgas toitu, peavarju ning meditsiini- ja traumaabi mõlemas riigis kodu kaotanutele.

Lisaks toetab Välisministeerium igal aastal Soome Punast Risti, et see oleks valmis kiiresti reageerima katastroofipiirkondadega seotud pöördumistele.

Maavärin oli piirkonnas, mis on poliitiliselt killustatud ja mida kontrollivad mitmed erinevad osapooled. Lisaks vajab Süüria loodeosas humanitaarabi juba 4,1 miljonit inimest. Olukorra jälgimist ja abi saatmist raskendavad nõrgad sideühendused ja elektrivõrk, samuti katkenud maanteeühendused.

Lisaks humanitaarabile saadab Soome EL-i päästeteenistuse kaudu Türgi palutud ekspertabi päästetööde ja abimissioonide toetamiseks: https://intermin.fi/-/suomi-lahettaa-asiantuntija-apua-turkkii.

Kommentaarid
(Külastatud 309 korda, 1 külastust täna)