Putin taganes kõnes tuumaleppest, lõhe Läänega suurem kui kardetud

Vladimir Putin ütles tänases kõnes, et Venemaa peatab oma osalemise tuumarelvastuse kokkuleppes New START, mis on tema viimane allesjäänud tuumarelvastuse kontrollimise leping USA-ga, ega andnud märku, et ta lõpetab sissetungi Ukrainasse.

Pikas riiklikus pöördumises väitis Putin, et lääneriigid on Ukrainas „sõda alustanud” ega näidanud mingeid märke sissetungi lõpetamisest, mis pole pärast peaaegu aastat kestnud jõhkrat võitlust suutnud saavutada peaaegu ühtegi oma eesmärki.

Hiljem täna teisipäeval peab enam kui 1000 kilomeetri kaugusel USA president Joe Biden Varssavis kõne, päev pärast lühikest, kuid dramaatilist visiiti Kiievis, kus rõhutati Ameerika pühendumust Ukraina toetamisele, vahendab New York Times.

Kommentaarid
(Külastatud 1,364 korda, 1 külastust täna)