Putin on kindel, et Venemaa võidab

Venemaa president Vladimir Putin kõneles tänase neljapäeva, 2. veebruari pärastlõunal Volgoradis, kus tähistatakse Stalingradi lahingu lõpu 80. aastapäeva. Sellest teatas Reuters.

Stalingradi lahing peeti Teise maailmasõja ajal Vene ja Natsi-Saksamaa vägede vahel ning seda peetakse üheks ajaloo verisemaks lahinguks. Arvatakse, et lahingutes sai surma või vigastada ligi kaks miljonit inimest. Nõukogude Liit alistas lõpuks natside väed ja takistas neil Lõuna-Venemaal asuva Stalingradi linna üle oma kontrolli alla võtmast.

Putin tõi oma neljapäevases kõnes natside teema uuesti päevakorda, tõdedes, et natsiideoloogid kujutavad Venemaale endiselt „otset ohtu”. Ta rõhutas, et ameeriklased ähvardavad praegu Venemaad Saksa tankidega Leopard 2, kuid Venemaal on veel vahendeid sellele mitmekülgselt vastata.

Putin rõhutas, et on kindel, et Venemaa võidab sõja Ukraina vastu.

Kommentaarid
(Külastatud 1,086 korda, 1 külastust täna)