PILTUUDIS: tuntud Ukraina oligarhi kodus korraldati läbiotsimine

Ukraina julgeolekuteenistus SBU korraldas läbiotsimise oligarh Igor Kolomoiski kodus. Ärimeest süüdistatakse 40 miljardi grivna (1 miljard eurot) varastamises.

Uurimine puudutab ettevõtete Ukrtatnafta ja Ukrnafta pettusi, naftatoodete kadu 40 miljardi grivna eest ja tollimaksetest kõrvalehoidmist märkimisväärsete summade eest.

Kolomoiski oli teadaolevalt Ukraina oligarh, kes upitas võimule praeguse presidendi Volodõmõr Zelenski. Meeste suhted jahenesid eelmise, 2022. aasta suvel, mistõttu võeti Kolomoiskilt Ukraina kodakondsus. Ta on Iisraeli kodanik.

Läbiotsimised toimusid ka endise siseministri Arsen Avakovi kodus, seda seoses kopteri allakukkumise juhtumiga Bovarõs. Arvatakse, et kopteri allakukkumine polnud juhus. Kopteriõnnetuses hukkus siseminister Denõs Monastõrski, kes oli üks president Zelenski lähimaid liitlasi.

Kommentaarid
(Külastatud 777 korda, 1 külastust täna)