Moldova peaminister: Venemaa plaanib hõivata pealinna lennujaama ja sealtkaudu väed sisse tuua

Moldova peaminister Dorin Recean ütles, et venemaa plaanib hõivata pealinna Chişinău lennuvälja ja sealtkaudu väed sisse tuua.

Recean ütles, et Moldova võimud on teadlikud Venemaa plaanidest olukorda riigis destabiliseerida. Selliseid stsenaariume on mitu, vahendab TV8.

„Destabiliseerimise stsenaariume oli ja on mitu. Need sisaldavad mitmeid elemente, eriti neid, mida president Zelenski mainis. Kuid meie institutsioonid on sellisteks väljakutseteks valmis: sügisel elasime läbi üsna ebastabiilse perioodi, meil on korralik kogemus ja oleme valmis erinevateks Moldova julgeolekule suunatud stsenaariumideks,“ ütleb Recean.

Peaminister rõhutab jätkuvalt, et olukord on nüüd Moldova võimude kontrolli all. Valitsuse tulevikuplaanid on suunatud rahu ja stabiilsuse tagamisele riigis. Eelkõige soovib Chişinău sel moel lahendada Transnistria probleemi.

„Meie eesmärk on tagada riigis, sealhulgas vasakkaldal, rahu ja stabiilsus. Moldova seisab Transnistria konflikti rahumeelse lahenduse eest. Stsenaariume on palju, stsenaariumitest on mainitud ainult ühte ja neid praegu ei kuvata. Need stsenaariumid on välja töötatud alates sellest ajast, kui Venemaa alustas sõda,” lisas Rechan.

Varem ütles Ukraina president Volodõmõr Zelenski, et Ukraina on valmis aitama Moldovat Chişinău kriisis. Selleks peaks Moldova eliit pöörduma vastava sooviga Kiievi poole. Oht seisneb selles, et Kreml soovib avada Transnistrias teise rinde: selleks plaanib Venemaa hõivata Chişinău lennujaama, et saaks viia sisse väed riigipöörde läbiviimiseks.

Kommentaarid
(Külastatud 1,258 korda, 1 külastust täna)