Lätis oli ulatuslik küberrünnak energia- ja transpordifirmade vastu

Täna teisipäeval, 7. veebruaril sattusid küberkurjategijate rünnaku alla Läti energia- ja transpordiettevõtted, kinnitas riiklik küberkaitseagentuur CERT.lv.

CERT.lv teatas, et rünnak tuli suure tõenäosusega Venemaa valitsuse rahastatud grupeeringutelt. Rünnakut peetakse aga ebaõnnestunuks, kuna mitme ettevõtte veebilehed said mõjutatud vaid mõneks minutiks, vahendab lsm.lv.

„Nii nagu aasta tagasi, organiseerisid Vene agressiooni toetavad aktivistid ja grupeeringud, mida suure tõenäosusega rahastab Venemaa valitsus, küberrünnaku eesmärgiga süsteemi üle koormata ja avalikku vastukaja tekitada. Täna [toimus] üks selline rünnak mitte ainult Läti energia-, vaid ka transpordiettevõtete vastu. Läti ettevõtted on piisavalt hästi ette valmistatud ja olulisi häireid sellele järgnenud ei ole,“ ütles CERT.lv juhataja asetäitja Varis Teivāns.

Ründajate eesmärk oli energia- ja transpordifirmade veebisaidid üle koormata, et need lõpetaksid töö. Kui selline rünnak õnnestub, kasutaksid ründajad seda sõnumina, et Läti ei suuda end kaitsta. Rünnak aga ei õnnestunud, nii et ilmselgelt saab.

Kommentaarid
(Külastatud 663 korda, 1 külastust täna)