Kas kättemaks? Ukraina sõduri kolbaga lavale roninud Vene sõjablogija sai kuuli pähe

Vene vägede kontrolli all olevas Ukraina Donetski oblastis sai kuuli pähe Vene sõjablogija Igor ‘Bereg’ Mangušev. Ta oli eelnevalt kogunud kuulsust sellega, et läks kontserdi ajal lavale rääkima, Ukraina sõduri pealuu käes.

Nüüd aga räägib tema elukaaslane Tatjana Azarevitš, et ilmselt tulistasid teda „omad”. Naine räägib, et mehele ei osutata mingisugust arstlikku abi, et kuul peast kätte saada.

Tatjana nimetab abikaasale kuuli pähe laskmist kättemaksuks. Tema väitel mingit uurimist ei toimu, kuigi asi juhtus tagalas, nö omade juures.

Sotsiaalmeedias on välja toodud mehe tulistamise kolm põhjust: esiteks majanduslik arveteõiendamine, siis Donetski piirkonna Vene-poolse juhi Deniss Pušilini korraldus, kuna Mangušev oli ka teda kritiseerinud. Ja kolmandaks mingid muud süsteemi-sisesed arveteõiendamised.

Nüüd on kõik Vene vägede tegevust kritiseerinud Vene sõjablogijad hirmul ja küsivad, kes on järgmine? Räägitakse, et Mangušev ehk Bereg (tõlkes: Kallas) oli süsteemiväline ja seetõttu võidi tal lihtsalt suu sulgeda.

Räägitakse, et Venemaal on hakatud arveid õiendama nende sõjablogijatega, kes vahepeal Vene vägede tegevust kritiseerisid.

Kommentaarid
(Külastatud 15,472 korda, 1 külastust täna)