VIDEO: Ukraina presidendi nõuniku kohalt lahkunud mees enam ei usu, et Ukraina võidab – on alanud riigi jagamine

Mõned päevad tagasi Ukraina presidendi nõuniku kohalt lahkunud Oleksi Arestovõtš ütles, et Ukraina lasi oma võidušansi mööda ja lisas, et nüüd otsustavad riigi saatuse eest juba teised.

Arestovõtš ütles videovestluses Juri Romanenkoga, et ta saab tänu ameti maha panemisele rääkida avameelsemalt. Ta ütleb, et enam ei usu, et Ukraina võidab.

Arestovõtši sõnul on alanud Ukrainas sisemine võimuvõitlus ning väljast poolt riigi jagamine. Arestovõtši sõnul pole juhus, et Poola president Andrzej Duda avaldas kahtlust, kas Ukraina üldse vastu peab. Siis võeti maha Arestovõtš, kes oli mõjukas riigi hääletoru.

Samuti viitas Arestovõtš siseminister Denõs Monastõrki surmale läbi kopteriõnnetuse, mis väidetavalt oli osa Ukraina-sisesest võimuvõitlusest.

„Praegu toimub palju imelikke asju,” ütles Arestovõtš. Tema sõnul võetakse maha võtmekohtadel inimesi.

Arestovõtš ütles, et pole mõtet rääkida enam sellest, et lollid venelased ja ukrainlased on võitmatud. Ukrainlased on võitmatud ainult niikaua, kuni ei võitle üksteisega. „Niipea, kui me hakkame omavahel võitlema, kaotama väga kiiresti ja nii, et sellest isegi aru ei saa,” lisas Arestovõtš.

Arestovõtš märkis, et saab vabalt rääkida, kuna pole enam ametiisik. Ta ütles: „Kui kõik arvavad, et me võidame sõja, siis ei paista see üldse enam sedamoodi.”

Arestovõtš ütles, et see pole ilmselt juhus, et Poola president Andrzej Duda ütles, et pole üldse kindel, et Ukraina ellu jääb. „Kas ta ütles seda niisama, või valdab ta mingit infot?” küsis Arestovõtš.

Romanenko tsiteeris selle peale üht Poola kindralit, kes ütles, et Ukraina lasi oma võidušansi mööda eelmisel suvel. Nüüd pole enam võimalik võita. Kindrali väitel ei muuda ka 100 tanki enam midagi. Kindral toob välja, et sõjaliselt pole Venemaad võimalik enam võita, seda saab teha kas poliitiliselt või majanduslikult. Kindral toob välja, et praeguses olukorras, kus Lääs varustab Ukrainat relvadega, aga nii, et pole võimalik võita, viib lõpuks kõikide ukrainlaste surmani.

Arestovõtš ütles selle peale, et see, mis praegu toimub, on ukraina rahva jaoks katastroof. Tema sõnul ei lasknud Ukraina mööda ainult sõjalist, vaid ka ühiskondliku šansi. Aga kui sa selle mööda lased, siis sa ise enam ei mängi, vaid sinuga mängitakse. Tema väitel kadus ära ukrainlaste ühtsus, mis oli veel alles siis, kui Kiievit kaitsti.

Kommentaarid
(Külastatud 1,973 korda, 1 külastust täna)