Venemaa hoiatas, et ründab NATO lennuvälju, kui sealt hakatakse lennukeid Ukrainasse saatma

Venemaal on õigus rünnata NATO lennuvälju, kui neid kasutatakse Ukrainasse üleviidavate lennukite baasina. Seda ütles Vene kaitseministeeriumi rahvusvaheliste lepingute osakonna endine juht kindralleitnant Jevgeni Bužinski.

„Kui nad otsustavad kasutada lennukeid, võidakse seda teha lähedalasuvatelt NATO lennuväljadelt (näiteks Rumeenias, Poolas). Antud juhul olen täiesti veendunud, et rahvusvahelise õiguse seisukohalt saab sellest lubatud sihtmärk hävitamiseks. Ja siis las ameeriklased ise mõtlevad, kuidas nad sellele reageerivad – kas minna selle pärast sõtta või öelda oma liitlastele – see on teie enda asi, tegelege ise venelastega,” ütles Bužinski.

Kommentaarid
(Külastatud 1,670 korda, 1 külastust täna)