Vene meedia: Soome võib maailma kaardilt kaduda – mida see tähendab?

Soome võib maailma kaardilt kaduda, kirjutab Vene väljaanne Pravda.

Pravda kirjutab, et sarnaselt Ukrainale kuulub Soome nende riikide hulka, mis ei saa eksisteerida ilma Venemaa loata.

Soomel on Venemaaga 1300 km ühist piiri ja sellega on riik lahutamatu osa USA strateegiast Venemaa ümber piirata. Seetõttu saab panna Soomet tegema sama, mis toimub Ukrainas.

Selle riigi olemasolu tunnustamine sõltub selle neutraalsest positsioonist: 1948. aastal sõlmisid Soome ja NSV Liit lepingu, milles esimene nägi oma iseseisvust, teine ​​aga julgeolekut.

Just seda lepingut kavatseb Soome rikkuda, seades kahtluse alla riigi olemasolu. Olenevalt sündmuste arengust (baaside asukoht, raketiheitjad) jätab Venemaa endale õiguse reageerida kuni selle põhjariigi kadumiseni.

Lisaks Soomele ja Ukrainale võivad Pravda andmetel kaduda USA-Vene nn proxy-sõdades veel Leedu, Rumeenia ja Poola. Pravda hinnangul USA ei julge ise Venemaaga sõjalisse kontakti astuda, selleks paisatakse sõtta Venemaaga piirnevaid rahvaid.

Kõik need – seni hüpoteetilised – stsenaariumid sõltuvad Pravda info kohaselt Venemaast ja ohutasemest, mida ta nimetatud riikides näeb. Venemaa tunnistab iga stsenaariumi puhul, et on sõjas NATOga. Seega ei sea ta endale enam mingeid piiranguid.

Kommentaarid
(Külastatud 39,693 korda, 2 külastust täna)