USA luure: Venemaa suurpealetung võib alata juba veebruaris

Kremlile lähedased anonüümsed allikad on rääkinud Bloombergile, et Venemaa president Vladimir Putin kavatseb Ukrainas alustada järjekordset suurpealetungi. Allikate sõnul võib rünnak alata juba veebruaris või märtsis.

Allikate sõnul on uus suurpealetung seotud nende suurte kaotuste õigustamisega, mida sõda on seni nõudnud. USA ja Euroopa hinnangul oli Venemaa oma agressioonisõja käigus kaotanud juba kümneid tuhandeid sõdureid.

USA luure andmetele tugineva mõttekoja ISW hinnangul toetab Bloombergi info ISW enda olukorra analüüsi. ISW hinnangul valmistab Kreml tõenäoliselt järgmise kuue kuu jooksul ette suurt strateegilist sammu, tõenäoliselt Luhanski oblastis, ning see võib tähendada pealetungi.

Venemaa on viimasel ajal korraldanud Zaporižja piirkonnas piiratud rünnakuid eesmärgiga Ukraina vägesid laiali ajada, teatas ISW.

Selle kõrval peab ISW ülimalt ebatõenäoliseks, et Venemaa alustab rünnakut Ukraina põhjaosadele Valgevene suunalt. Hetkel puuduvad märgid, et Venemaa moodustaks Valgevenes ründeväge, kuid piirkonda kasutatakse peamiselt sõdurite väljaõppeks. Lisaks on Vene sõjablogijad oletanud, et jutt Kiievi uuest rünnakust on osa infosõjast.

Kommentaarid
(Külastatud 572 korda, 1 külastust täna)