Ukraina president: Kui Ukraina langeb, siis Balti riikide iseseisvus kaob

Kui Ukraina langeb, siis järgnevad ka Balti riigid, ütles Ukraina president Volodõmõr Zelenski intervjuus Saksa telekanalile ARD.

Zelenski ütles, et Vene vägede pealetung võib toimuda igalt poolt: nii lõunas kui ka idas. Hetkel vajab Ukraina suurtükke, raketiheitjaid, soomusmasinaid (jalaväe lahingumasinad, soomustransportöörid), tanke (neid nagu mürskegi napib), õhutõrjesüsteeme, kaugmaarakette.

„Ma tõesti tahan selles sõjas pöörata uue lehekülje: lennundus, et venelastel ei oleks taevas kontrolli,” ütles Zelenski.

Ukraina president ütles, et Venemaal on tuhandeid tanke: mitte ükski riik, kes annab 10, 20, 50 tanki, ei lahenda probleemi, aga see motiveerib Ukraina võitlejaid ja näitab, et kogu maailm on nendega.

Zelenski hoiatas, et kui Ukraina langeb, liigub Putin kaugemale – Balti riikide iseseisvus kaob. Edasi Poola ja siis Saksamaa piir. See on Putini peas, see on nii, kui Ukraina ei peata Venemaa vägesid, ütles Zelenski.

Zelenski ütles, et Ukraina võib võita juba käesoleval, 2023. aastal. Kõik sõltub aga ühte hoidmisest nii Ukrainas sees kui väljaspool Ukrainat.

Kommentaarid
(Külastatud 1,378 korda, 4 külastust täna)