Tallinki laeva kaptenit kahtlustatakse kuriteos juhtumis, kus reisija kukkus vette ja kadus

Soome piirivalve on lõpetanud laevafirma Tallink laevaga Baltic Princess seotud eeluurimise juhtumis, kus reisija kukkus laevalt merre ja jäi kadunuks.

Piirivalve teatas pressiteate vahendusel, et ohver oli roninud laeva reelingute otsa ja kukkunud sealt merre. Teate kohaselt ei olnud ei laeva kaptenil ega staabil kindlat infot, et reisija vette kukkus, vahendab Iltalehti.

Piirivalve hinnangul anti juhtumi avastamata jäämise tõttu ametivõimudele märku liiga hilja. Laeva kaptenit kahtlustatakse nüüd päästeoperatsiooni hooletusse jätmises ja hea meresõidu tavade eiramises.

Asi on üle antud Ahvenamaa prokuratuurile süüdistuse esitamiseks.

Õnnetus juhtus Ahvenamaa lähedal Mariehamnist läänes reede, 18. novembri varahommikul. Otsingud ebaõnnestusid ja need lõpetati.

Laeva personalile asjast teatanud pealtnägija ütles, et tema sõber oli kuskil tekikonstruktsioonidel laeva diskoteegi taga ronimas. See ei tulnud välja, kas inimene oli tahtlikult hüpanud või libisenud või komistanud ja seeläbi merre sattunud, ütles merepäästedirektor Jim Kvarnström kadumise päeval.

Merevee temperatuur oli õnnetuse ajal kaheksa kraadi ringis.

Kommentaarid
(Külastatud 12,300 korda, 17 külastust täna)