Soome ja Rootsi NATO-lootused on kustumas – Türgi tühistas Rootsi kaitseministri visiidi

Soome ja Rootsi NATO-lootused on kustumas seoses Türgi-vastase tegevuse intensiivistumisega Rootsis.

Türgi kaitseminister Hulusi Akar ütles, et tühistas Rootsi kaitseministri visiidi, kuna ta lubas Koraani põletamist. „Sellest hetkest alates pole tema külaskäigul enam mingit tähendust ega tähtsust,” ütles Akar.

Rootsi kaitseminister Pål Jonson pidi Türgit külastama 27. jaanuaril.

Türgi suhtumine Soome ja Rootsi NATO-protsessi muutus pärast seda, kui Stockholmis seoti jalgupidi võllapuu külge Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğan’i nukk. Pärast seda pole Türgi enam andnud mingeid kuupäevi, mil Soome või Rootsi võiksid NATO-ga liituda, kui üldse.

Türgi on süüdistanud Soomet ja Rootsit kurdi terroristide toetamises ja varjamises.

Kommentaarid
(Külastatud 565 korda, 1 külastust täna)