Sõjas paisatakse nüüd tuhandeid inimesi hakklihamasinasse – Läänes oleks see täiesti kujuteldamatu

Ukraina kaitsmine läheb idarindel Bahmuti piirkonnas aina raskemaks. Linna üritatakse sisse piirata nii lõunast kui põhjast ning Ukrainal pole õnnestunud Venemaad vaatamata vasturünnakutele varustusteedest eemale tõrjuda.

Iltalehti sõjanduse asjatundja Emil Kastehelmi nendib, et praeguste arengute juures on vaid aja küsimus, millal Venemaal õnnestub ära lõigata nii põhja- kui ka läänepoolsed tarneteed.

Pärast seda jääb Ukrainale tõesti ainult üks veidi sobivam teenindustee. Sealt edasi sõltub varustamine idarindel põldude kõrval olevatest vankriteedest.

Praktiliselt kogu tähelepanu on viimastel nädalatel koondunud idarinde põhjasuunale, sest seal on toimunud suurimad liikumised. Kuigi Soledari linn langes, on Ukraina seni suutnud ohjeldada venelaste teisi hiljutisi läbimurdekatseid põhjas. Seevastu Bahmuti linnast lõuna pool on olukord oluliselt halvenenud.

Ukraina seisukohalt on probleem selles, et sellistes kohtades ei ole reservide ärakasutamine eriti soovitav, kuna see sööb ära laiema vasturünnakuvõime.

Bahmuti langemisest on aga veel vara rääkida. Lahing on kestnud mitmeid kuid isegi linna lähedal asuvates külades.

See linn on mõlemale poolele järjest tähtsamaks muutunud, lisab Kastehelmi. Ukraina kavatseb sellest kinni hoida kuni kibeda lõpuni. Teisest küljest suhtub Venemaa sellesse linna peaaegu fanaatiliselt.

Kastehelmi hinnangul on idarindel Bahmuti linna eest võideldes lõpuks näha päris koledat tulemust. Venemaa on valmis söötma nii palju tuhandeid mehi otse Bahmuti hakklihamasinasse, kui vaja läheb. Venelase elu on Bahmutis nii odav, et Lääne inimestel on seda raske isegi mõista.

Kommentaarid
(Külastatud 1,113 korda, 1 külastust täna)