Siseinfo: Putin kardab paleepööret, paneb ameti maha

Putinile lähedane allikas väitis, et „president seab oma välja valitud pärija kandidatuuri üles juba sel aastal, selle asemel, et riskida tema allakäiguga,” vahendab Daily Mail.

Venemaa presidendi toetus on väidetavalt vabalanguses Ukraina sõja korduvate sõjaliste ebaõnnestumiste tõttu.

Putini endise kõnekirjutaja Abbas Galjamovi sõnul soovib Putin võimu üle anda oma valitud järglasele ja taanduda oma Musta mere lähedal asuvasse paleesse, selle asemel et riskida tema vastu suunatud riigipöördega, nagu juhtus Gaddafi ja teiste diktaatoritega, rääkis Galjamov endise Vene oligarhi Mihhail Hodorkovski sotsiaalmeedia kanalis.

Lisaks väitis allikas, et Putin püüab võimust loobuda, pidada läbirääkimisi Ukraina sõja lõpetamise üle ega osale ka 2024. aastaks kavandatud valimistel.

Allikas ütles: „Vene despoot nimetab tõenäoliselt kandidaadiks ühe oma lojalistidest, nagu Moskva linnapea Sergei Sobjanin, peaminister Mihhail Mišustini või tema kantseleiülema asetäitja Dimitri Kuzak.”

Putin olevat hämmingus Wagneri palgasõdurite grupeeringu omaniku Jevgeni Prigožini tõusust. Prigožin on sõja algusest peale võidelnud suurema võimu ja ressursside eest, mis näitab tema soovi Putinit kõrvale lükata.

Allikas ütles, et „kogu Putini aparaat vaatab Prigožini poole ja kardab, et ta tuleb neile järele.” Ta lisas, et „Putinit ei pruugita tõesti valida, kui ta uuesti kandideerib. Ta üritaks tulemust võltsida, kuid see on süsteemi jaoks liiga suur risk. Ta võib nimetada presidendiks usaldusväärse inimese, kui see võidaks Siiski peavad läbirääkimisi pidama ka Ukraina ja Lääs.”

Briti sõjaväe asjatundjad hindasid selle kuu alguses, et Venemaal võib järgmise kahe kuu jooksul toimuda revolutsioon, kui Putin ei suuda olukorda Ukrainas paremaks muuta.

„Venelased üritavad maha suruda ukrainlaste vastupanu, tulistades Ukraina linnu ja tappes suurel hulgal Ukraina sõdureid,” märkis üks vanem asjatundja, „nüüd on ukrainlaste ülesanne jätkata venelaste ründamist ja tappa nii palju venelasi kui võimalik, et ka nende vägesid ammendada. Nii et mõnes mõttes oleme mingis kurnamissõjas, mis võib potentsiaalselt areneda nii ühes kui teises suunas.”

„Putin on üsna mures laiaulatuslike ohvrite mõju pärast sellistele linnadele nagu Moskva ja Peterburi ning seetõttu on ta keskendunud värbamisele äärealadelt, näiteks Siberist,” lisas ta: „Me oleme näinud mõnes neist äärealadest toimumas enneolematuid kodanikuprotesti liikumisi. Nad ei pälvi palju tähelepanu, sest Venemaa meedia seda peaaegu ei kajasta.”

Kommentaarid
(Külastatud 1,606 korda, 1 külastust täna)