Saksa luure: Ukraina kaotab iga päev kolmekohalise arvu sõdureid

Saksa välisluure BND hoiatas, et Ukraina väed kannavad strateegiliselt tähtsa Bahmuti linna kaitsmisel suuri kaotusi.

Saksa väljaande Spiegel andmetel on BND Saksa parlamendi julgeolekuküsimustega tegelevaid poliitikuid teavitanud, et Ukraina armee kaotab praegu Venemaa-vastastes lahingutes iga päev kolmekohalise arvu sõdureid.

Kui Venemaal õnnestuks Bahmuti üle kontrolli alla saada, on BND hinnangul sellel sõjas märkimisväärsed tagajärjed, kuna see annab Vene vägedele võimaluse haarata enda alla rohkem alasid Ukraina sisemaal.

BND teatel tegutsevad Vene väed Bahmuti piirkonnas halastamatult ja paiskavad sõdureid „kahurilihaks” eesliinile. BND hinnangul tundub, et tema omaenda sõdurite hukkumine ei paista Venemaa sõjataktika juures olevat oluline.

Kommentaarid
(Külastatud 905 korda, 13 külastust täna)