Rindereporter: Ukraina polnud talvesõjaks valmis

Kuigi enne talve tulekut kiideti Ukraina head valmisolekut talvesõjaks ja loodeti talviseid edusamme, siis tegelik olukord on vastupidine: Ukraina ettevalmistus on puudulik.

Asjast teeb sotsiaalmeedias ülevaate rindereporter Juri Butusov:

Rindel sai märkimisväärne hulk sõdureid külmakahjustusi ja sellele tuleb intensiivse lahingutegevusega seoses pöörata tõsist tähelepanu, sest külmasid tuleb juurde. Madal temperatuur ja külmad stepituuled vähendavad kiiresti võitluse tõhusust. Kahjuks ei ole väed varustatud ei termokeemiliste ega elektriliste käte ja jalgade soojendajatega. Loomulikult ei jõudnud kaitseministeerium nendele probleemidele tähelepanu pöörata, nagu ikka, talv saabus ootamatult, seetõttu, kallid vabatahtlikud, peame seda ise tegema.

Intensiivse lahingutegevuse ajal vajab iga võitleja spetsiaalseid vahendeid käte ja jalgade soojendamiseks. Jah, paljud on enda eest hoolitsenud, kuid kulu on pidev, liikumine ja tsentraliseeritud tarne puudumine raskendavad varustamist. Samuti on oluline varustada droonioperaatorid soojendajatega – on olemas elektrilised kätesoojendajad, millega on mugav näppe soojendada. Sellised küttekehad peaks hankima iga sõdur, nende nõudlus on arvestatav. Kõigile on vaja varuda, sest peale vahepealset soojenemist võivad jälle külmad tulla, kõigil peaks eesliinil olema mingid isolatsioonivahendid.

Kommentaarid
(Külastatud 642 korda, 1 külastust täna)