Putin: Ukrainasse tungiti selleks, et kaitsta vene inimesi

Ukrainasse tungiti selleks, et kaitsta vene inimesi, ütles täna Peterburis Vene president Vladimir Putin.

„See, mida me täna teeme, kaasa arvatud sõjaline erioperatsioon, millest ma olen korduvalt rääkinud, on katse lõpetada ära see sõda,” ütles Putin, „vot mis on meie operatsiooni mõte. Ja kaitsta neid meie inimesi, kes nendel territooriumidel elavad.”

Putin lisas, et Venemaa leppis sellega, et need põlised Vene alad olid Ukraina käes. „Aga me ei saanud jätta reageerimata sellele, mis seal hakkas toimuma pärast riigipööret. Kui hakati hävitama inimesi, kes seal elavad ainult selle tõttu, et nad pidasid end seotuks vene kultuuri ja vene keelega.”

„Me kannatasime kaua, püüdsime kaua läbi rääkida, aga nagu nüüd selgub, siis meid veeti lihtsalt ninapidi, peteti,” ütles Putin, „see polnud meiega esimene selline juhtum. Samas me tegime kõik, et seda olukorda rahumeelsel teel reguleerida. Nüüd on saanud selgeks, et see oli võimatu. Vastane kasutas seda aega lihtsalt selleks, et viia konflikt teravasse ja tulisesse faasi. Meil ei jäänud üle teha muud kui me teeme praegu.”

Putin ütles, et neonatside poolt toime pandud kuriteod rahva peal said võimalikuks samuti seoses Ukrainas toimunud riigipöördega. Sellest sai Putini väitel kõik alguse.

Putin tõi välja, et Venemaa pole kordagi maininud seda, et Leningradi blokaadis osalesid paljude Euroopa riikide sõjaväelased. „Teatud sallivuse tõttu ja selleks, et mitte rikkuda suhteid, mitte rikkuda meie suhete tausta paljude riikidega, pole me sellest kunagi varem rääkinud,” ütles Putin. Samas ta lisas, et see, mis toimus, ei unune kunagi.

Putin ütles, et Bandera toetajad on natsid, nad tegid koostööd Saksa okupantidega ja need, kes neid ülistavad, on neonatsid.

Putini sõnul fikseerib Venemaa hoolikalt kõik Ukrainas tsiviilelanikkonna vastu suunatud kuriteod, mida praegused juhid ja võitlejad seal teevad. Ukrainas saavad paljud inimesed kogu tõest aru, mis toimub, ütles Putin.

Siin on video Putini esinemisest:

Kommentaarid
(Külastatud 978 korda, 1 külastust täna)