Mis toimub? Kas Ukraina presidendi nõunik saadetakse rindele?

Pärast eilset väidet, et Ukraina Dnipro linnas oleks justkui õhutõrje tegevuse tulemusel lennanud Vene rakett kortermajja, on hakanud sadama kriitikat presidendi nõuniku Oleksi Arestovõtši suunal.

Nüüd võttis sõna rindereporter Juri Butusov, kes soovitab Arestovõtši rindele saata.

Ühtlasi ütles Butusov, vastupidiselt Arestovõtši väidetele, et Ukraina idaosas asuv Soledari linn on kaotatud.

Butusov edastas sotsiaalmeedias järgmise sõnumi:

„Presidendi kantselei sõjaline nõunik, Ukraina relvajõudude kolonelleitnant Oleksi Arestovõtš ütles, et osa Ukraina üksusi põgeneb lahinguväljalt, kuna neid ei suudeta korralikult varustada. Aga miks saadab Ukraina relvajõudude juhtkond mobiliseeritud mehi rindele, kui tagalas annab intervjuusid kolonelleitnant, kes teab, kuidas Wagnerit ühe rühmaga lüüa? Miks teda ei saadetud rindele näitama, kuidas tugipunkti kindlustada ja kuidas seda kaitsta? Miks peaksid väljaõppeta mobiliseeritud inimesed kaitseväes võitlema ja kolonelleitnant sõimab neid kodus toolil istudes põgenemise eest?”

Lisaks kirjutab Butusov, et Soledar on kaotatud. Kuigi Ukraina võimud püüavad väita vastupidist, märgib Butusov, et Soledar on kaotatud. Jäänud on kaevandus number 7, mis asub aga linna ääres, muudest hoonetest kaugel.

Kommentaarid
(Külastatud 781 korda, 1 külastust täna)