Midagi on toimumas: Putini villa lähedale ilmus õhutõrje patarei

Venemaa allikate andmetel on hiljuti president Vladimir Putini villast mõne kilomeetri kaugusel asuvasse Novgorodi oblasti väikesesse külla toodud õhutõrjesüsteem Pantsir-S1. Samu Pantsiri süsteeme märgati ilmumas eelmisel nädalal Moskvas erinevate hoonete katustele.

Vene võimude suhtes kriitilise veebiväljaande Meduza andmetel ilmus relvasüsteem Jastšerovo külla, umbes kuue kilomeetri kaugusel presidendi residentsist. Küla asub Novgorodis Valdai linna lähedal.

Vene meedia teatel on väikeses külas pidevas valmisolekus õhutõrjesüsteemi paigutamisele raske välja tuua muud seletust kui Putini villa kaitsmine. Läheduses ei ole kriitilist taristut, sõjaväeobjekte, olulisi tehaseid, suurettevõtteid ega muud strateegiliselt olulist.

Vene uuriv väljaanne Agentstvo edastas sotsiaalmeedia kanalis Telegram, et üks kohalik elanik saatis neile pildi õhutõrjesüsteemist. Agentstvo teatel on relvasüsteemi kasutuselevõttu kinnitanud mitmed kohalikud elanikud. Ühe elaniku sõnul on õhutõrjesüsteem kasutusel ja selle läheduses nähakse pidevalt sõdureid. Samuti on liikumises süsteemi kuuluv radariantenn.

Putini Valdai häärberit on sageli kirjeldatud kui tema lemmikkohta, kuhu ta läheb, et sõpradega lõõgastuda ja VIP-külalistega kohtuda. Villas on muuhulgas oma spaa.

Uudisteagentuur AFP teatas laupäeval, kuidas sotsiaalmeedias levisid kaadrid Venemaa pealinna Moskva hoonete katustele paigaldatud õhutõrjesüsteemidest.

Fotodel oli näha õhutõrjesüsteemi Pantsir-S1 Moskva kesklinnast umbes kaks kilomeetrit ida pool asuva hoone katusel. Moskva jõe ääres asuva Venemaa kaitseministeeriumi hoone katusel oli näha veel üks Pantsiri süsteem.

Üks õhutõrjesüsteemidest ilmus Moskva Odintsovo linnarajooni Zaretshye küla lähedale. See koht on umbes kümne kilomeetri kaugusel Putini puhkemajast Novo-Ogarjovos.

Kreml on keeldunud kommenteerimast, kas Venemaa valmistub linna kaitsma võimalike rünnakute eest.

Agentstvo sõnul toodi õhutõrjesüsteem Valdai villa lähedale ilmselt üsna varsti pärast seda, kui Ukraina droonid ründasid riigis asuvaid Venemaa sõjaväelennuvälju.

Kommentaarid
(Külastatud 1,231 korda, 1 külastust täna)