Helsingis eelmisel aastal üürihinna tõus seiskus, mujal Soomes see kasvas

Eelmisel, 2022. aastal oli vabaturu eluasemete üüride areng Soomes erinev. Tamperes ja Turus oli kasv selgelt suurem kui Helsingi piirkonnas. Helsingi kesklinnas üürihinnad isegi langesid, edastab statistikakeskus.

Aasta lõpus vabaturul eluasemete üüride tõus veidi kiirenes. Rovaniemis oli kasv 2022. aasta oktoobris-detsembris 3,0 protsenti, Tamperes 2,8 ja Turus 2,3 protsenti. Helsingis oli üüride tõus veidi üle poole protsendi.

„Viimaste kvartaliandmete valguses tõusevad vabaturu üürid Tamperes ja Turus selgelt kiiremini kui Helsingi piirkonnas üldiselt,” ütles Soome statistikaameti peaaktuaar Martti Korhonen.

„Ka kogu 2022. aasta kohta oli vabalt vabaturu üüride areng Helsingis tagasihoidlik. Kesklinna väikekorterite üürid aastaga isegi langesid.”

Oktoobris-detsembris jäi stuudiokorterite üüritõus Helsingi piirkonnas 0,3 protsendi juurde, ülejäänud Soomes tõusid stuudiokorterite üürid 1,5 protsenti. Veidi kiiremini tõusid perekorterite üürid Helsingis, 1,5 protsenti, Tamperes aga 3,8 protsenti ja Turus 3,4 protsenti.

Vabaturu stuudiokorteris elava helsinglase kuuüüri mediaan oli oktoobris-detsembris 750 eurot. Kuuüüri mediaan oli Tamperes vastavalt 594 eurot ja Oulus 509 eurot.

Kogu 2022. aasta jooksul tõusid üürihinnad enim Rovaniemis, 2,0 protsenti. Turus tõusid üürihinnad aastaga 1,8 protsenti ja Tamperes 1,7 protsenti, Helsingis aga vaid 0,3 protsenti aasta varasemaga võrreldes.

Kommentaarid
(Külastatud 88 korda, 1 külastust täna)