Briti endine kaitseminister: NATO peaks viima väed Ukrainasse sisse

NATO peaks viima väed Ukrainasse sisse, ütles Briti endine kaitseminister Sir Gerald Howarth intervjuus telekanalile Sky News.

Ajakirjaniku küsimuse peale, kas NATO peaks viima väed Ukrainasse sisse, vastas Howarth, et jah.

Endine kaitseminister lisas, et seda peaks vähemasti tõsiselt kaaluma. Kui NATO oma väed sisse viib, siis tähendab see NATO vastasseisu Venemaaga. Aga samas on Venemaa süüdi, kuna on tunginud sisse iseseisvasse riiki.

Läänes on kõik deklareerinud, et Ukraina peab võitma, ütles Howarth. Suurbritannia eesotsas Boris Johnsoniga juhtis Ukraina toetamist.

„Me peame sügavalt mõtlema, kuhu see asi liigub,” jätkas Howarth, „sest praegu on tekkinud ummikseis. Venemaa lihtsalt hävitab selle riigi terveid osasid, nagu nad tegid Aleppos. Nad on jõhker režiim ja neile meeldib näidata hambaid. Lääs peab otsustama: kui on kavas Ukrainat toetada, ja Ukraina peab võitma, sest kui Ukraina ei võida, siis kuhu läheb Putin järgmisena? Me peame otsustama, kuidas me seda teeme. Lihtsalt liigutades natuke siin ja natuke seal – see pole lahendus.”

Siin on video asja kohta:

Kommentaarid
(Külastatud 875 korda, 1 külastust täna)