Ametiühing korraldab Tallinki laevadel hoiatusstreigi

Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühing (EMSA) edastas eile neljapäeval, 12. jaanuaril AS-ile Tallink Grupp ja selle tütarettevõtetele OÜ-le Hansaliin ja OÜ-le HT Laevateenindus teate hoiatusstreigi korraldamisest esmaspäeval, 16. jaanuaril.

„Kavas on korraldada kolmel laeval tunniajane hoiatusstreik tööseisakuga avaldamaks survet palgaläbirääkimiste käigule. Soovime väljendada tööandjale, et tööandja ühepoolselt kohaldatud pisku palgatõus 7–10 protsendi näol kaheaastase perioodi jooksul ei ole arvestades elukalliduse tõusu ja sellest tingitud reaalpalga langust meile, töötajatele laevades, vastuvõetav ja toetame seda arvestava ametiühingu nõudmisi palgaläbirääkimistel,” edastas EMSA volikogu esimees ja OÜ Hansaliin peausaldusisik Ülar Pärn pressiteates.

EMSA hinnangul on käimasolev töötüli seoses lahkarvamusega uute palgatingimuste osas elukalliduse tõusu piisavalt mittearvestava personali- ja palgapoliitika paratamatu tulemus. EMSA jätkab elukalliduse tõusu arvestava palgakokkuleppe taotlemist.

Asjast kirjutas Postimees.

Kommentaarid
(Külastatud 406 korda, 1 külastust täna)