Vene siseinfo: kaitseminister sõitis Valgevenesse, arvatakse, et Kiievi ründamist ette valmistama

Vene kaitseminister Sergei Šoigu sõitis täna laupäeval, 3. detsembril Minskisse, et kohtuda seal oma Valgevene ametivennaga.

Ametlikel andmetel läks Venemaa kaitseminister Valgevenesse läbi rääkima oma Valgevene kolleegi Viktor Hreniniga. Valgevene kaitseministeerium teatas, et Venemaa Föderatsiooni kaitseministeeriumiga allkirjastati protokoll regionaalse julgeoleku ühise sõjalise tagamise kohta.

Samas võivad Venemaa relvajõud Vene siseinfo andmetel peagi alustada uut pealetungi Kiievi vastu ja see saab alguse Valgevene astumisest sõjalisse konflikti Ukrainaga. Seejärel aitavad Vene väed Minskit ja ületavad Valgevene poolelt Ukraina piiri. Võimalik, et just seda teemat Šoigu oma Valgevene visiidil arutab.

Tänavuse 2022. aasta veebruaris, enne sõjalise erioperatsiooni algust külastas Šoigu samuti eelnevalt Minskit. Seejärel eitas Valgevene president Aleksandr Lukašenka võimalikke Ukrainasse sissetungi plaane.

Kommentaarid
(Külastatud 1,044 korda, 1 külastust täna)