Vene võimud teatasid, et võtsid kinni ühe ukrainlase, kes saabus Eesti kaudu ja pidi korraldama terroriakti Venemaal

Vene julgeolekuteenistus FSB teatas terrorirünnaku ärahoidmisest ühes Brjanski transpordi- ja logistikaterminalis. Ukraina julgeolekuteenistuse juhiste järgi tegutsenud Ukraina kodanik peeti kinni.

FSB teatas, et kinni peeti 1967. aastal sündinud Ukraina kodanik, kes saabus Ukraina julgeolekuteenistuse SBU korraldusel Kiievist transiidina läbi Eesti ühte Venemaa piiriregiooni, kus avas Ukraina eriteenistuste poolt varem valmis pandud peidiku koos lõhkekehade komponentidega.

FSB teatel pani isik ühes üürikorteris Ukraina eriteenistuse lõhkeainespetsialisti juhendamisel kokku isevalmistatud lõhkekeha ja kontrollis selle käivitamist.

Edasi tegi isik ühe transpordi- ja logistikaettevõtte laos luuret, et paigaldada sinna lõhkekeha ja korraldada suure võimsusega plahvatus. Uurimise käigus konfiskeeriti ründajalt tema enda valmistatud tankitõrjeraketi lõhkepea baasil valmistatud lõhkekeha, mis kaalub trotüüli ekvivalendis umbes 3 kg ning sidevahendid SBU ohvitseriga kontakti hoidmiseks, teatas FSB.

Kommentaarid
(Külastatud 634 korda, 1 külastust täna)