Ukraina tõmbas tagasi: nüüd kiidetakse Elon Muski – mis juhtus?

Ukraina tõmbas tagasi pärast seda, kui Elon Musk ähvardas Starlinki teenusest Ukrainas loobuda. Nüüd kiidetakse Muski.

„Kindlasti on Elon Musk maailma juhtivate eraisikust Ukraina toetajate hulgas,” märkis sotsiaalmeedias Ukraina peaministri asetäitja ja IT-minister Mõhailo Fedorov. „Starlink on oluline osa meie kriitilisest taristust.”

Musk ise selgitas sotsiaalmeedias ilmunud kommentaarides, et Starlink on ainus süsteem, mis Ukrainas veel töötab ja suudab internetti pakkuda. Kõik muu on maas: nii fiiber-internet, telefonid, mobiilside kui ka satelliidi-internet. Kõik on maas sõjapiirkonnas. Ainus, mis töötab, on Starlink ja selle käigushoidmisega nähakse vaeva, kuna Venemaa üritab pidevalt ka Starlinki tegevust häirida.

Musk kirjutab, et selleks, et Starlinki Ukrainas käigus hoida, kulutatakse tohutult ressursse. On suur vahe, kas pakkuda teenust sõjapiirkonnas või mujal. Sõjapiirkonnas on kõik teenused palju kallimad. Ja ka Starlinki teenus võib Ukrainas katkeda.

Praegu on Starlink peamine infovahetuse süsteem Ukraina armee jaoks. Kui keegi tahab alternatiivset teenust pakkuda, siis on see võimalus olemas, märkis Musk.

Oma rahupakkumise kohta ütles Musk, et praegune Lääne arusaam põhineb eeldusel, et mõistlik inimene ei alusta tuumasõda. Samas poleks mõistlik inimene ka Ukrainas sõda alustanud.

Musk märkis, et paljud seda ei tea, aga Venemaa on võimeline hävitama nii USA kui Euroopa Liidu 30 minuti jooksul, ja see kehtib ka vastupidi. Muski sõnul üllatavalt suur hulk inimesi seda ei tea. See oleks hullus neid relvi kasutada, aga see on samuti hullus, kus ollakse praegu.

Kommentaarid
(Külastatud 6,107 korda, 1 külastust täna)