Soome kaitsepolitsei: oluliste objektide juures on sagenenud droonilennud

Soome kaitsepolitsei andmetel on oluliste objektide läheduses sagenenud viimasel ajal droonilennud. Tähelepanekuid on tehtud üle terve Soome.

Soome kaitsepolitsei Supo soovitab inimestel teada anda, kui oluliste objektide juures nähakse droone lendamas, vahendab Yle.

Olulised objektid on näiteks elektrijaamad ja liiklussõlmed. Droonid on kaugjuhitavad kopterid või õhusõidukid.

Soome kaitsepolitsei Supo jälgib toimuvat. Osa droone on tuvastatud, aga enamus on jäänud tuvastamata. Supo ei saa välistada ühtegi huvigruppi.

Üks piirkond, kus on tuvastatud rohkem droone on Ida-Uusimaa. Sellesse piirkonda kuuluvad näiteks Kilpilahti naftatöötlemistehas, Loviisa tuumajaam, riigi tihedaima liiklusega maanteed ja Helsingi-Vantaa lennujaam. Seal on droonid tavapärasest rohkem lennanud kevade, suve ja sügise jooksul.

Supo andmetel on luure ja mõjutamise oht Soome kriitilisele infrastruktuurile suurenenud. Siiski ei peeta praegu tõenäoliseks, et järgmise kuue kuu jooksul puhkeb Soomes infrastruktuuri kahjustav tegevus.

Rootsis on kaitsepolitsei ärgitanud energiavarustuse operaatoreid suurendama valmisolekut ja valvsust pärast Nord Streami gaasijuhtme plahvatusi Läänemerel. Soome on kriitilise taristu kaitsetase hea. samas kutsutakse ettevõtteid üles suuremale tähelepanelikkusele võimaliku kahtlase tegevuse suhtes.

Kommentaarid
(Külastatud 651 korda, 1 külastust täna)