Soome asjatundja: Venemaal pole praegu jõudu vasturünnakuks, valmistutakse pikaks sõjaks

Ukraina ja Vene allikad on teatanud Ukraina vägede läbimurdest Hersoni oblastis. Ukraina jätkab edasi liikumist ka Lõmani piirkonnas Ukraina kirdeosas ja on ilmselt liikunud üle Luhanski oblasti piiri Kreminna suunal.

Ukrainal näib olevat praegu jõudu, et rünnakuid jätkata, ütles Soome riigikaitse kõrgkooli õppejõud, kolonelleitnant Jarmo Mattila. Ta rääkis Yle hommikusaates, et Ukrainal on praegu kasulik jätkata rünnakut võimalikult kaua ja võita piirkondi tagasi, enne kui Vene väed saavad lisajõudusid.

Mattila sõnul on Ukraina kaotuste kohta vähe infot, need on kiivalt salastatud. Eri hinnangutel kaotab Ukraina 100-500 võitlejat päevas.

Vene vägede peamine eesmärk on praegu peatada Ukraina vägede pealetung ja korraldada vasturünnak. Ressursse on Venemaal praegu väiksemateks taktikalisteks, pataljoni tasemel vasturünnakuteks.

Praegu on Venemaa saatnud Ukrainasse väiksemaid täiendusüksusi. Kui arvestada, et mobilisatsiooni käivitamisest on möödas kaks nädalat, siis on suudetud mobiliseerida 200 000 inimest. Sellist hulka lahinguvalmis vägesid pole veel varustatud ega välja õpetatud.

Tõenäoliselt üritab Venemaa saada algfaasis abivägesid ja pikemas perspektiivis täiesti uusi jõude moodustada. Venemaa valmistub selgelt pikaks sõjaks, ütles Mattila.

Kommentaarid
(Külastatud 737 korda, 1 külastust täna)