Poola avastas lekke nafta torujuhtmes Družba

Poola teatas täna kolmapäeval, 12. oktoobril, et avastas lekke ühes Venemaalt Euroopasse naftat transportivas torujuhtmes Družba. Selle põhjustas tõenäoliselt õnnetus, kuigi sündmus võib siiski tekitada muret Euroopa energia varustuskindluse osas.

Leke avastati Saksamaale naftat transportival põhimarsruudil, millest operaator PERN teatas teisipäeva õhtul. Euroopa seisab silmitsi tõsise energiakriisiga pärast Moskva sissetungi Ukrainasse, mille tõttu on gaasitarned katkenud, vahendab Reuters.

Tegemist on juhuslike kahjustustega, ütles Poola energiataristu eest vastutav ametnik Mateusz Berger. Ta ütles, et pole alust arvata, et lekke põhjustas sabotaaž.

PERN teatas oma avalduses, et praegu pole lekke täpsed põhjused teada. See avastati toruosas, mis on umbes 70 kilomeetri kaugusel Kesk-Poola linnast Plockist.

Kommentaarid
(Külastatud 523 korda, 1 külastust täna)