NATO alustab tuuma-õppust esmaspäeval pommitajatega B-52

NATO teatas täna reedel, 14. oktoobril, et alustab esmaspäeval iga-aastase tuumaõppusega „Steadfast Noon”, milles osaleb kuni 60 lennukit treeninglendudel Belgia, Põhjamere ja Suurbritannia kohal, et harjutada Euroopas baseeruvate USA tuumapommide kasutamist.

Tuumaõppused – milles ei kasutata päris pomme, toimuvad kõrgendatud pingete olukorras pärast seda, kui Venemaa ähvardas Ukrainat korduvalt tuumalöökidega pärast suuri sõjalisi tagasilööke sealsel lahinguväljal, vahendab Reuters.

„Steadfast Noon” (tõlkes: Kindel keskpäev) langeb tõenäoliselt kokku Moskva enda iga-aastaste tuumaõppustega, mille nimeks on „Grom” ja mis viiakse tavaliselt läbi oktoobri lõpus ja mille käigus Venemaa katsetab oma tuumavõimekusega pommitajaid, allveelaevu ja rakette.

NATO teatas, et lääneriikide õppused pole ajendatud viimase aja pingetest Venemaaga.

„30. oktoobrini kestev õppus on rutiinne, korduv õppus ja see ei ole seotud ühegi aktuaalse maailmasündmusega,” teatas allianss oma kodulehel, lisades, et lahingumoona ei kasutata.

Kommentaarid
(Külastatud 899 korda, 1 külastust täna)