Läti saab USA-lt 200 miljonit dollarit erakorralist kaitsealast abi

USA valitsus eraldab Lätile 2022. aastal hinnanguliselt 200 miljonit dollarit (204 miljonit eurot) erakorralist kaitsealast abi, selgub USA Läti saatkonna 7. oktoobri teatest.

Suurem osa summast koosneb enam kui 145 miljoni dollari suurusest sõjalisest rahastamisest (FMF), mille eesmärk on tugevdada Läti julgeolekut ja sõjalist koostalitlusvõimet, vahendab lsm.lv.

„President Biden teatas, et viimane FMF-i pakett, mis sai septembri lõpus USA Kongressi lõpliku heakskiidu, toetab Ukrainat ja 17 riiki, kes on Ukrainale märkimisväärset abi osutanud. FMF-i kaudu saab Läti tugevdada oma kaitse- ja heidutusvõimet,” teatas USA saatkond.

„Läti märkimisväärne sõjaline toetus Ukraina kaitsele on olnud otsustava tähtsusega Ukraina rahva püüdlustes võidelda jätkuvale Venemaa agressiooniga. See rahastamine aitab Lätil tugevdada oma olulst kaitsevõimet, et tugevdada julgeolekut oma territooriumil ja NATO idaosas. Foreign Military Financing on programm, mis annab välisriikidele sõjalist toetust või otselaenu USA kaitsevarustuse, väljaõppe ja teenuste ostmiseks. 145,1 miljonit dollarit, mille Läti saab 2022. aastal, on toetus,“ lisati.

FMF võimaldab abikõlbulikel partnerriikidel nagu Läti osta USA kaitsevahendeid, -teenuseid ja väljaõpet. Lisateavet programmi kohta on aadressil: https://www.dsca.mil/foreign-military-financing-fmf.

Kommentaarid
(Külastatud 294 korda, 1 külastust täna)