Kasparov sõimas veebis Muski rahuplaani pärast, Musk küsis vastu: Mida olete ise Ukraina heaks teinud?

Vene maletaja ja teisitimõtleja Garri Kasparov sõimas sotsiaalmeedias ettevõtjat Elon Muski, kes käis välja Ukraina rahuplaani.

Kasparov kirjutas Muski rahuplaani kohta:

See on moraalne idiootsus, Kremli propaganda kordamine, Ukraina julguse ja ohverduse reetmine ning muudab mõneminutilise Vikipeedias Krimmi kohta sirvimise põhjal tegema järeldusi Putini verise sõja praeguse kohutava reaalsuse üle.

Kes olete teie, et premeerida aastaid Putini sõjakuritegusid Ukraina vere ja maaga? Millised kurjad kuriteod tuleb tehtuks tunnistada? Pole hilja see sissekanne kustutada ja öelda, et olite laksu all. Palun tehke seda.

Teadaolevate eksimuste ümberlükkamine: 1) Ukraina oli 2014. aastal neutraalne ning Venemaa ründas ja okupeeris selle, tungides sel aastal uuesti. Mitte kunagi enam. 2) Suurim tuumaoht tuleneb Putinile järeleandmisest, mitte tema vastu seismisest. 3) Ainus tõeline rahu saab olema siis, kui Venemaa saab lüüa. 4) Riigipiiride jõuga muutmise seadustamine on diktaatorite, mitte vaba maailma tee. 5) Ukraina rahvas ja territoorium ei ole kaup, millega kaubelda või müüa kolmandaid isikuid, rääkimata diktatuurist, mis on pühendunud nende etnilisele puhastamisele ja tapmisele.

Musk vastas sellele küsimusega:

Starlink on Ukrainas endiselt olemas ja kulutasin sellele 80 miljonit+ dollarit, ühtlasi on SpaceX ja mina ise seoses sellega Venemaa küberrünnakute ohu all.

Mida olete teie peale säutsumise teinud?

Kasparov vastas sellele:

Ja ma kiitsin teid, nagu paljud tegid nende tegude eest. Kuid kas head teod peaksid ostma puutumatuse hilisemate halbade tegude eest või tuleks iga tegu ja avaldust hinnata selle sisu järgi? Kas ukrainlased, kes teid Starlinki eest tänasid, peaksid vaikima, kui levitate nende vastu Kremli kõnepunkte?

Kommentaarid
(Külastatud 2,385 korda, 1 külastust täna)