Zaporižja tuumajaama lähedal maabus Ukraina dessant, et jaama üle võtta

Ukraina lõunaosas Energodaris, mis on Vene vägede kontrolli all maabus tänase neljapäeva, 1. septembri hommikul Kahhovka veehoidla juures paatidega Ukraina dessant, et kohalikku tuumaelektrijaama üle võtta.

Kohalike infoallikate andmetel hakkasid Ukraina väed Enrgodari lähedal maabuma pool tundi pärast linna massilise pommitamise algust. Dessantväelased olid kolme kilomeetri kaugusel tuumajaamast, nendega saadeti tegelema Vene lennuväe kopterid.

Ukraina rünnakute tõttu lülitus esialgsetel andmetel välja 5. toiteplokk, kaitse töötas, vigastada sai varuelektriliin.

Ukraina relvajõud ründavad Energodari 155 mm haubitsatega M777. Provokatsiooni eesmärk on häirida rahvusvahelise aatomienergia agentuuri IAEA töörühma saabumist tuumajaama, teatas Vene kaitseministeerium.

Siin on video Ukraina dessanti tõrjuma saadetud Vene kopterist Ka-52 Energodaris:

Kommentaarid
(Külastatud 6,427 korda, 1 külastust täna)