VIDEO: Venemaal värvatakse Ukraina rindele vange – viimati lõikasid operatsiooni käigus vastasel kõrid läbi

Sotsiaalmeediasse on lekkinud video selle kohta, kuidas Venemaal värvatakse Ukraina rindele vange. „Viimati lõikasid operatsiooni käigus vastasel kõrid läbi,” kirjeldas nende tegevust vangide värbamisega tegelev Jevgeni Prigožin, keda peetakse Wagneri sõjalise grupeeringu juhiks.

Prigožin, kes Ukraina võimude info kohaselt peaks olema surnud, käib ringi mööda Venemaa vanglaid ja valib isiklikult vangide hulgast välja võitlejaid. Ta lubab neile vabastust pärast pooleaastast rindel olemist.

„Värbasin Peterburis 1. juunil esimesed vangid, 40 inimest, kõik ranges režiimis, retsidiivsed. Nad osalesid Uglegorski soojuselektrijaama ründamisel, läksid lihtsalt kaevikutesse ja lõikasid vastasel kõrid läbi,” rääkis Prigožin. Kolm olid saanud sellest seltskonnast surma ja 7 haavata. Kolmest hukkunust oli üks 52-aastane, teised 30ndates. Hukkusid kangelastena.

„Sõda on raske,” tunnistas Prigožin, „mingile Tšetšeenia omale või muule ei ole ligilähedanegi. Laskemoona kulu on 20 korda suurem kui Stalingradis.”

„Esimene patt on deserteerumine. Mitte keegi ei lase jalga. Mitte keegi ei jää maha. Mitte keegi ei anna end vangi. Väljaõppe käigus räägitakse, mida teha siis, kui vangi langete. Teil on kaasas kaks granaati.”

„Teine patt on alkohol ja narkootikumid. Pool aastat, mille veedate lahingutsoonis.”

„Kolmas patt on marodööritsemine. Kaasa arvatud seksuaalsed kontaktid kohalike naistega, floora, fauna, mehed, või kes seal on. Kellega iganes.”

Prigožin ütles, et minimaalne vanus, keda värvatakse, on 22 eluaastat. „Maksimaalne vanus on tinglikult 50 eluaastat, aga kui on tugev tervis, selle kontrollime üle, teeme testid, vaatame, kui tugev olete, hea füüsiline vorm on hädavajalik. Vaatame, kui tugev olete ja siis teeme otsuse, kas võtame,” rääkis Prigožin.

Siin on video asja kohta:

Kommentaarid
(Külastatud 1,358 korda, 2 külastust täna)