Vene ekspresident selgitab, miks on Venemaal õigus kasutada tuumarelva

Vene ekspresident ja riigi julgeolekunõukogu aseesimees Dmitri Medvedjev selgitab, miks on Venemaal täielik õigus kasutada tuumarelva.

Medvedjev edastas sotsiaalmeedias:

Meie vaenlastele meeldib teha suurejoonelisi avaldusi. Opereerida mõistetega „vabadus”, „demokraatia”, „missioon”. Tegelikult on see lihtsalt rituaalne verbaalne kõhulahtisus. Kõhulahtisuse demagoogia purskkaevud koos tigeda krooksuva retoorikaga on muutunud anglosaksi maailmas ammu tõestatud relvaks, millega nad ujutavad üle ülejäänud inimkonna, püüdes kaitsta oma ainuõigust maailma valitseda.

Viimaste päevade teemaks on Venemaa tuumaoht.

Biden ja Truss, erinevad sekundaarsed blinkinid ja sullivanid, kes pritsivad Atlandi sülge, nõuavad, et Venemaa eemaldaks käe oma „tuumanupult”. Üheskoos ähvardavad nad meid pidevalt „kohutavate” tagajärgedega, kui Venemaa tuumarelva kasutab. Ja lapseliku mõtlemisega Londoni tädi on täiesti valmis alustama kohe tuumalöökide vahetust meie riigiga.

Pean veel kord meelde tuletama – neile kurtidele, kes kuulevad ainult iseennast. Venemaal on õigus vajadusel tuumarelva kasutada teatud juhtudel. Rangelt kooskõlas tuumaheidutuse valdkonna riikliku poliitika alustega. Kui meid või meie liitlasi rünnatakse seda tüüpi relva kasutades. Või kui agressioon tavarelvade kasutamisega ohustab meie riigi olemasolu. Venemaa president rääkis sellest hiljuti otse.

Lisaks teeme kõik, et vältida tuumarelvade ilmumist meie vaenulikele naabrite juurde. Näiteks natsi-Ukrainas, mida täna NATO riigid otseselt kontrollivad.

Kiievi režiimi mõistusele ja poliitilisele tahtele on mõttetu loota. Kuid lootust annab neile vastanduvate riikide terve mõistus ja alalhoiuinstinkt. Nad mõistavad, et kui oht Venemaale ületab kehtestatud ohupiiri, peame reageerima.

Kellegi luba küsimata, ilma pikkade konsultatsioonideta. Ja see pole kindlasti bluff.

Küsimus on muus. Kujutage ette, et Venemaa on sunnitud kasutama kõige hirmuäratavamat relva Ukraina režiimi vastu, kes on toime pannud ulatusliku agressiooniakti, mis on ohtlik meie riigi olemasolule. Usun, et NATO ei sekku otseselt konflikti ka selles olukorras. Lõppude lõpuks on Põhja-Atlandi alliansi jaoks Washingtoni, Londoni ja Brüsseli julgeolek palju olulisem kui hukkuva Ukraina saatus, mida pole kellelegi vaja, isegi kui seda on rikkalikult varustatud erinevate relvadega.

Kaasaegsete relvade tarnimine on Lääneriikide jaoks vaid äri, mis on aga tugevalt seotud vihkamisega meie vastu. Mitte rohkem. Ookeanitagused ja Euroopa demagoogid ei hukku tuumaapokalüpsises. Seetõttu on nad praeguses konfliktis nõus mis tahes relva kasutamisega. Midagi sellist…

Oleks tore, kui Kiievi võimud seda kurba järeldust vähemalt osaliselt mõistaksid. Paraku on see peaaegu võimatu. Nad on pidevas sõjahulluses lühikeste pausidega veidrates narkounenägudes.

Kommentaarid
(Külastatud 1,643 korda, 1 külastust täna)