Valgevene president: Maailm on tuumasõja lävel

Valgevene president Aleksandr Lukašenka hindas, et maailm on tuumakonflikti lävel ja Washingtonil on üle maailma konfliktides oma kindel roll.

„Washington on seotud kõigi oluliste poliitiliste konfliktidega, kuid samal ajal tundub, et ta ignoreerib siseriiklikke vastuolusid, mis on juba muutumas tsiviiltülideks. Ameerika on ainus riik, kes saab siin toimuvast kasu. Täna on see Ukraina, homme võib selleks olla Moldova või Balti riigid või Poola või Rumeenia. Esimest korda pärast külma sõja lõppu on inimkond tuumakonflikti lävel. Kogu selles hulluses peame me tõestama veel kord oma küpsust riigina, meie valmisolekut anda ühtne vastus 21. sajandi geopoliitilistele väljakutsetele,” ütles Lukašenka rahvusliku ühtsuse päeva tähistamise ajal peetud kõnes.

Kommentaarid
(Külastatud 1,074 korda, 1 külastust täna)