Ukraina loovutas vangide vahetusega Putini lähedase sõbra Venemaale

Ukraina loovutas eile kolmapäeval toimunud vangide vahetusega Venemaale president Vladimir Putini lähedase sõbra Viktor Medvedtšuki.

Ukraina sai vastu 215 sõdurit, kelle hulgas olid Azovstali terasetehases võidelnud sõdurid. Venemaa sai 55 vangi, kellest üks oli Medvedtšuk, edastasid uudisteagentuurid.

Ukraina üks jõukamaid mehi Medvedtšuk juhtis riigi suurimat opositsioonierakonda, mille tegevuse peatas ajutiselt Ukraina president Volodõmõr Zelenski vahetult pärast Venemaa-vastase agressioonisõja algust.

Juba enne seda oli Medvedtšuk pandud koduaresti, kust ta kolme päeva pärast põgenes. Tema liikumisest polnud midagi teada kuni 12. aprillini, mil Zelenski ütles, et Ukraina julgeolekuteenistus SBU pidas ta kinni.

Kuus päeva pärast tabamist avaldas SBU video Medvedtšukist, kes avaldas lootust, et Putin vahetab ta Ukraina võitlejate ja tsiviilisikute vastu. Kreml teatas selle peale, et ei võta seda ettepanekut arvesse.

Medvedtšuk on Ukrainas tuntud kui Putini lähedane liitlane, mistõttu on Zelenski teda sõja ajal riigireetmises süüdistanud. Putin on ka Medvedtšuki tütre ristiisa.

Kommentaarid
(Külastatud 480 korda, 1 külastust täna)