Soome saabub mitmeks kuuks USA merejalaväe üksus

USA merejalaväe üksus (2nd Marine Logistics Group) saabub Soome veidi enam kui kaheks kuuks. Üksus on koos Uusimaa brigaadiga õppustel oktoobrist detsembri alguseni. Üksuse põhiosad jõuavad Soome järgmise nädala alguses.

Umbes 150-liikmeline üksus on majutatud Uusimaa malevas Dragsvikis ja tegutseb valdavalt brigaadi harjutusaladel. Novembris-detsembris osaleb üksus mereväe sügisesel sõja põhiõppusel Freezing Winds 22.

Üksuse kohalolek brigaadi ajateenijate väljaõppe korraldust ei mõjuta. Uusimaa brigaad ehitab üksusele konteinermajutusala.

Soome mereväe ning USA mereväe ja merejalaväe koostöö on viimastel kuudel tihenenud. Mullu mais ja augustis Soomes peetud ühisõppustel arendati vägede kokkusobivust ja ameeriklastele tutvustati Soome ranniku tegevuskeskkonda.

Kommentaarid
(Külastatud 758 korda, 1 külastust täna)