Mis juhtus? Tšetšeenia juht ei lahkugi veel kuhugi

Tšetšeenia juht Ramzan Kadõrov andis mõned päevad tagasi teada, et lahkub oma ametikohalt. Ta teatas, et võtab pikema puhkuse. Spekuleeriti, et temast võib saada Vene sõjaväelise asutuse rahvuskaardi juht.

Nüüd aga edastas Kadõrov teate, et ei lahku veel niipea mitte kuhugi. Pole teada, kas juhtus midagi või ta lihtsalt mängib avalikkusega.

Kadõrov edastas sotsiaalmeedias järgmise sõnumi:

Minu juttu tähtajatu puhkuse kohta arutatakse praegu palju. Põhjendused, analüüs, prognoosid, oletused. Ma tahan olukorda rahustada ja igasugusele jutule lõpu teha.

Tol päeval sattus mulle kätte üks väljaanne, kus oli kirjas, et olen oma ametikohal olnud 15 aastat ja olen piirkondlike juhtide hulgas „pika vinnaga”. Arvasin, et seda on palju ja otsustasin küsida teie arvamust. Hiljem sain teada, et ma polegi selline „pika vinnaga” – eelmine rekord, nagu selgub, on 27 aastat. Seetõttu ütlen veel: nüüd olen otsustanud senise rekordi üle lüüa. Vaatame, kas saan selle näitaja üle lüüa.

Tegelikult pole mul muidugi õigust lihtsalt lahkuda. Rahvas usaldas mulle piirkonna juhtimise. Ja selle usalduse õigustamine on minu püha kohus. Ma saan lahkuda ainult rahvalt ja Venemaa presidendilt luba küsides. Seetõttu jätame tähtajatu puhkuse jutu tulevikuks. Nüüd ma ei võta isegi põhipuhkust välja.

Olen varemgi öelnud, et praegusel otsustaval ajal, mil meie riik võitleb Donbassis globaalse satanismi vastu, ei saa ei piirkondlikud võimud ega ühegi astme sõjaväelased puhkusele minna.

Tegelikult on Donetski suunalt juba tulemas suurepäraseid uudiseid. Meie liitlaste väed purustavad pealetungi ajal vaenlase ja hõivavad uusi territooriume. Lubasin teile häid uudiseid, saate need varsti kätte. Jääb veidi oodata.

Veelgi enam, praegu valmistuvad mitu tuhat sihikindlamat vabatahtlikku ja eliitvõitlejat minema appi edenevatele liitlasvägedele. Lisaks on loodud uusi üksusi, kuhu kuuluvad tõelised sõjaväelased. Need on kaks rügementi ja kolm pataljoni.

Kommentaarid
(Külastatud 1,080 korda, 1 külastust täna)