Lekkis raport Ühendkuningriiki väljaõppele saadetud Ukraina sõdurite kohta: võitlejate tase on väga madal, välja arvatud meditsiinilised oskused

Internetti on lekkinud USA-st pärit aruanne, mis põhineb Inglismaale väljaõppele saadetud Ukraina üksuste kontrollimise tulemustel.

Raporti kohaselt on ukrainlaste tule- ja taktikaline ettevalmistus väga kehv, moraali- ja motivatsioonitase madal. Kuid neil on head meditsiinilised oskused ja nad suudavad hästi haavatute eest hoolitseda.

Raportis on märgitud, et kui sellised üksused lahingusse saata, ootavad neid tõenäoliselt suured kaotused. Raporti kohaselt oodati Inglismaale sõjalise ettevalmistusega isikuid, aga saadeti millegipärast need, kel polnud ettevalmistust – ilmselt oli tegemist mobilisatsiooni käigus kokku kogutud isikutega.

Kuupäevade järgi otsustades toimus kontroll alles hi,juti augustis ja on võimalik, et kirjeldatud üksused osalesid Hersoni vasturünnakus. Seal olidki kaotused suured.

Kommentaarid
(Külastatud 738 korda, 1 külastust täna)