Kosmetiikan suosio pitää pintansa Tallinnan laivoilla

Tallinna vetää puoleensa päivittäin tuhansia matkailijoita nauttimaan kaupungin tarjonnasta aina perinteisistä nähtävyyksistä uusiin alueisiin. Vaikka kaupungin ostostarjonta onkin kehittynyt ja monipuolistunut valtavasti viime vuosina, eivät Tallinnan ja Helsingin väliä suhaavat risteilyalukset ole kuitenkaan menettäneet vetovoimaansa shoppailukeitaina. Vaikuttaakin siltä, että useimpien matkaan tarttuu myös laivalta ostoksia viimeistään kotimatkalla, vaikkei niitä olisikaan alun perin suunnitellut hankkivansa ja vaikka Tallinnassa olisikin tullut shoppailtua yllin kyllin.

Laivoilla on tarjolla monenlaisia ajanviettotapoja, halusi matkaansa taittaa sitten musiikkia kuunnellen tai buffetin antimista nauttien. Myös shoppailu kuuluu monella laivamatkustamisen perinteisiin. Tallinnan ja Helsingin välisen parin tunnin merimatkan aikana lähes jokainen matkustaja käy vähintäänkin piipahtamassa laivan myymälöissä ja tutustumassa niiden valikoimaan, josta löytyy laidasta laitaan kaikkea herkuista ja vaatteista hygieniatuotteisiin ja matkamuistoihin. Kosmetiikkahyllyt ovat monelle matkailijalle suuri mielenkiinnon kohde, sillä usein laivan valikoimasta löytyy laadukkaita tuotteita edullisempaan hintaan maihin verrattuna.

Unsplash.

Kosmetiikkaa kaikenlaisiin tarpeisiin

Siinä missä vielä pari vuosikymmentä sitten laivan tax free -myymälän kosmetiikkaosastolla pyörivät ainoastaan naiset etsimässä itselleen uutta huulipunaa tai luomiväriä, on asiakaskunta muuttunut huomattavasti monimuotoisemmaksi aikojen saatossa. Tämä näkyy myös laivan kosmetiikkatarjonnassa, ja nyt kaupan hyllyt notkuvat eri ikäisille ja tyylisille käyttäjille suunnattuja tuotteita. Naiset muodostavat yhä enemmistön kosmetiikkaosaston asiakkaista, mutta tilanne elää jatkuvasti — miehet ovat nimittäin tällä hetkellä niin laivan kosmetiikkaosastolla kuin ylipäätäänkin paljon yleisempi näky kuin koskaan.

Yhä useammat miehet ovat kiinnostuneet huolehtimaan ulkonäöstään. Tämä ei yleensä tarkoita perusteellista puunausta päästä varpaisiin, vaan perussiistiä ja raikkaan trendikästä yleisilmettä. Mitä kosmetiikkaan tulee, useimmat miehet kaipaavat helppokäyttöisiä ja laadukkaita tuotteita, joiden vaikutuksen myös huomaa. Tehokas antiperspirantti, partaöljy hyvinvoivan parran tueksi tai vaikkapa raikkaantuoksuinen after shave ovat miesten keskuudessa kysyttyjä tuotteita. On toki myös syytä huomioida, että kosmetiikkavalikoimasta löytyy yhtä lailla niin miehille kuin naisille sopivia tuotteita. Näitä ovat esimerkiksi monet kosteusvoiteet ja muut ihonhoitotuotteet sekä aurinkovoiteet ja -suihkeet.

Kosmetiikkaa säännöllisesti hankittaessa on hyvä huomioida, että vaikka laivan valikoimasta löytyykin melko hyvin tunnettuja tuotemerkkejä myös miesten tarpeisiin, miesten kosmetiikka on huomattavasti paremmin edustettuna verkossa. Laivalla käydessä ja kosmetiikkaosastolla tarjontaan tutustuessa moni mies saa kuitenkin kimmokkeen lähteä testaamaan rohkeasti erilaisia miehille suunnattuja kosmetiikkatuotteita.

Helppoa ja stressitöntä kosmetiikkashoppailua

Tallinnan laivalta haetaan usein peruskosmetiikkaa ja luottotuotteita, joiden hinnat poikkeavat Suomen ja yleensä myös Tallinnan hinnoista edukseen. Jo muutaman euron säästö on monelle riittävä houkutus hankkia kosmetiikkatuote nimenomaan laivalta. Ostosten suunnittelua helpottaa lisäksi se, että tuotteita voi halutessaan etukäteen selailla katalogista. Tämä tarjoaa mahdollisuuden tutustua kaikessa rauhassa tuotetarjontaan ja vertailla eri vaihtoehtoja ilman hektistä ympäristöä. Mikäli laivan myymälä ei syystä tai toisesta houkuttele, voi ostoksensa hoitaa näppärästi myös etukäteen, jolloin laivamatkustajan ei tarvitse tehdä muuta kuin noutaa valmiiksi pakatut ostoksensa noutopisteeltä.

On kuitenkin selvää, että nettishoppailun yleistyminen näkyy myös laivojen myyntiluvuissa. Vaikka laivan kosmetiikkaosastolla riittää kävijöitä, ovat kuluttajat tiedostavampia kuin koskaan. Maihin verrattuna laivalla myytävien tuotteiden hinnat ovat usein hiukan edullisempia, mutta harvemmin ne kuitenkaan onnistuvat päihittämään internetissä toimivien kosmetiikkamyymälöiden hintoja.

Laivan myymälään pyritään usein hankkimaan uutuustuotteita tarjolle, mutta valikoima ei muuten ole järin laaja, joka johtuu yksinkertaisesti laivan rajallisesta tilasta. Siksipä harvinaisempia tai muuten hankalasti löydettäviä tuotteita on turha lähteä etsimään laivalta, vaan niitä varten kannattaa suosiolla kääntyä netin tarjonnan puoleen. Tämä ei kuitenkaan poissulje sitä tosiasiaa, että laivalla aika lentää kuin siivillä kosmetiikkavalikoimaan kaikessa rauhassa tutustuen, vaikkei ostoskassiin päätyisikään lopulta muuta kuin makeisia.

(Külastatud 252 korda, 1 külastust täna)