Helsingi laevatehas võib minna pankrotti

Helsingi laevatehakse ehk Helsinki Shipyard Oy vastu on esitatud pankrotiavaldus. Ajakirja Tekniikka ja Talous andmetel esitas Helsingi ettevõte Merima Oy täna, teisipäeval, 6. septembril Helsingi kohtule pankrotiavalduse.

Merima on ettevõte, mis toodab laevadele sisustust.

Helsingi laevatehase omanik on Küprose firma Algador Holdings, mille omanik on omakorda Vene presidendi Vladimir Putini usaldusisik Vladimir Kasjanenko. Tal on Belgia kodakondsus.

Helsingi laevatehas on kannatanud Venemaa-vastaste sanktsioonide tõttu. Ettevõte taotles välisministeeriumilt ekspordiluba Venemaa kaevandusettevõttele ehitatavale jäälõhkujale, mille ehitus pidi algama Hietalahti laevatehases järgmisel aastal.

Ehitusprojektiga alustati juba eelmisel aastal, kuid see jäi Venemaa-vastaste sanktsioonide tõttu pooleli. See on suur projekt, mis oleks toonud laevatehasele ja alltöövõtjatele kokku 2100 inimtööaastat.

Välisministeeriumist öeldi augusti keskel Ylele, et jäälõhkujate eksport Venemaale on praegu EL-i sanktsioonide tõttu üldiselt keelatud.

Kommentaarid
(Külastatud 1,149 korda, 2 külastust täna)