Vene ekspresidendilt varjatud ähvardus Euroopale: Õnnetused võivad juhtuda

Vene endine president ja peaminister, praegune julgeolekunõukogu aseesimees Dmitri Medvedjev edastas Euroopale varjatud ähvarduse.

„Euroopa Liidus on samuti tuumaelektrijaamad,” kirjutas Medvedjev sotsiaalmeedias, „õnnetused võivad ka seal juhtuda.”

Medvedjev võttis sõna seoses Zaporižja tuumajaama pommitamisega. Ekspresidendi väitel korraldavad pommirünnakuid Ukraina võimud ja nende toetajad. Ta hoiatas, et võib juhtuda uus Tšernobõl, kuna plahvatused on reaktorile ja tuumakütuse hoidlatele väga lähedal.

Medvedjev märgib, et rünnakutes süüdistatakse Venemaad, aga see on jama ja seda ei usu isegi russofoobid. Medvedjevi sõnul on väidetud, et lihtsalt juhtus, et see oli nagu õnnetus. Mis selle peale öelda, jätkas ta, Euroopa Liidus on samuti tuumajaamad ja õnnetused võivad ka seal juhtuda.

Zaporižja tuumajaam on Vene vägede kontrolli all. Rahvusvaheline aatomienergia agentuur IAEA peab plahvatusi Zaporižja tuumajaamas väga ohtlikuks, kuna need võivad kaasa tuua tuumaõnnetuse. Agentuur on nõudnud jaama kontrollimist, aga esindajaid pole jaama lubatud.

Ukraina president Volodõmõr Zelenski esines läinud ööl üleskutsega Vene väed jaamast välja ajada. Tema väitel on see üleilmne huvi, mitte ainult Ukraina asi.

Kommentaarid
(Külastatud 1,353 korda, 1 külastust täna)