Uuring: soomlased ei usu, et suhted Venemaaga paranevad

Enamus soomlastest ei suu, et suhted Venemaaga lähimate aastakümnete jooksul paranevad. Sellisel arvamusel on valdav enamus ehk kolm neljandikku soomlastest.

Uuringu käigus uuriti soomlaste suhtumist eri arengustsenaariumitesse lähimate aastakümnete jooksul, vahendab Yle.

Uuringu järgi ei usu enamus soomlasi ka seda, et Soome suur välisvõlg saadakse kontrolli alla ja et inimeste usaldus poliitika vastu suureneb. Uuringus osalenutest enam kui pool ei usu ka seda, et sotsiaal- ja tervishoiuteenuste olukord tulevikus paraneb.

Kliimaeesmärkide täitmist usub ligi pool uuringus osalenutest. Pooled vastanutest on aga seda meelt, et võetud süsiniku neutraalsuse eesmärke pole võimalik täita.

Uuringus osalenutest olid tuleviku suhtes positiivsemalt meelestatud üle 60-aastased inimesed. Neil oli rohkem usku Soome konkurentsivõimesse ja inimeste heaolu paranemisse. Keskmisest vähem optimistlikud olid tuleviku suhtes 18-30-aastased.

Uuringus osalenutest olid tuleviku suhtes pessimistlikumad opositsioonierakondade valijad. Nende arvates jookseb Soome ummikusse nii sotsiaalselt kui majanduslikult. Seevastu peaministripartei sotside toetajate arvamus tuleviku suhtes oli teistest optimistlikum. Opositsioonierakonna põlissoomlaste toetajad olid aga tuleviku suhtes kõige pessimistlikumad.

Kantar TNS-i poolt juunis läbi viidud uuringus osales ligi tuhat 18-79-aastast soomlast.

Kommentaarid
(Külastatud 160 korda, 1 külastust täna)