Ukraina president hoiatab: järgmisel nädalal võib juhtuda midagi väga koledat

Ukraina president Volodõmõr Zelenski kutsus tänase pühapäeva, 21. augusti varahommikul edastatud pöördumises olema järgmisel nädalal eriti valvsad, enne kui Ukraina tähistab kolmapäeval oma iseseisvuspäeva.

Samal päeval 24. veebruaril täitub pool aastat Venemaa rünnakust, vahendab Guardian.

„Me peame olema valmis selleks, et Venemaa võib korraldada midagi väga koledat, midagi halastamatut,” ütles Zelenski ja lisas samas, et Vene-poolsele hirmu ja lootusetuse külvamisele ei saa järgi anda.

Harkivi linna ametivõimud on andnud teada, et senist öist liikumiskeeldu ehk komandanditundi laiendatakse nii, et see kestab kolmapäeval terve päeva. Harkivit pommitatakse peaaegu igapäevaselt.

Zelenski viitas oma pöördumises ka Krimmis toimunud plahvatustele. „Krimmi võib piltlikult kujutada õhus käesoleval aastal, seda, et okupatsioon on vaid ajutine ja Ukraina on sinna naasmas tagasi,” märkis Zelenski.

Kommentaarid
(Külastatud 1,367 korda, 1 külastust täna)