Saksa ajakirjanik tunnistab, et ei usu enam Ukraina-meelset sõjapropagandat selle kohta, et Venemaa kohe-kohe sõja kaotab

Saksa väljaande Bild sõjareporter Julian Röpcke kirjutab sotsiaalmeedias, et ei usu enam Ukraina-meelset sõjapropagandat selle kohta, et Venemaa kohe-kohe sõja kaotab.

Röpcke kirjutab: „Ukraina-meelsed eksperdid väidavad juba mitu kuud, et Venemaa on „oma moraali kaotamas”, tema väed on „kurnatud”, iga hõivatud küla on „lihaveski” ja Putini hordid saavad varsti („augustiks”, „talveks”, „aasta lõpuks”) lüüa. Tegelikkus on midagi muud.”

Röpcke lisab, et pole mingeid märke selle kohta, et Venemaa pealetung hääbuks, pigem vastupidi: Kremli väed liiguvad aeglaselt, aga järjekirndlalt edasi. Putinil on aega küll, ta ei pea muretsema valimiste pärast ning inimese elu on odavaim nii Venemaal kui okupeeritud aladel.

Röpcke kirjutab, et tema argument on olnud juba mitme nädala vältel: Ukraina vajab võimsamat raskerelvastust, seda eriti Ameerikast ja Euroopast, aga samuti mobilisatsiooni. 500 000 mehe ja naisega ei suudeta riigi lõputult kaitsta, vaja oleks 5 miljonit.

Röpcke märgib, et tugineb oma arvamustes ja järeldustes viimase 6 kuu jooksul toimunud 24/7 konflikti analüüsile.

Kommentaarid
(Külastatud 1,147 korda, 1 külastust täna)