Kas läheb ikkagi tuumasõjaks? Venemaa paigutas Kaliningradi kolm tuumavõimekusega rakettidega varustatud lennukit MIG-31

Vene võimud andsid teada, et Kaliningradi paigutati kolm lennukit MIG-31, mis on varustatud uute tuumavõimekusega hüperhelikiirusega rakettidega Kinžal.

Vene kaitseministeeriumi info kohaselt paigutatakse lennukid Kaliningradi oblastisse seoses strateegilise heidutusega.

Korraldatakse nende lennukite ööpäevaringne valveteenistus.

Rakett Kinžal võeti kasutusele 2018. aastal ja see on mõeldud tabama NATO sõjalaevu, mis kujutavad ohtu Venemaa Euroopa-osa strateegilistele raketisüsteemidele ning hävitama NATO raketitõrjesüsteeme, ballistiliste rakettide tõrjelaevu ja Venemaa piiride lähedal asuvaid maismaaobjekte.

Väidetavalt on see relv loodud läbima kõik teadaolevad või kavandatavad NATO õhu- või raketitõrjesüsteemid, sealhulgas MIM-104 Patriot, Terminal High Altitude Area Defense ja Aegis Combat System. Hilisemate hypersonic glide ja scramjet raketikonstruktsioonide asemel kasutab see klassikalisemat ballistiliste rakettide tehnoloogiat lihtsalt suurematel kiirustel.

 

Kommentaarid
(Külastatud 3,679 korda, 21 külastust täna)